Byrd-weekend

Op 13 en 14 oktober 2023 organiseert Stichting De Rijckere-orgel 1776 een weekend naar aanleiding van het 400e sterfjaar van William Byrd, één van de grootste Engelse componisten. Zijn uitgebreide oeuvre voor orgel en klavecimbel (meer dan 100 werken) is het ontdekken meer dan waard. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de concerten en de openbare masterclass met Léon Berben, een internationaal bekende organist en klavecinist.
 
Er zijn drie concerten tijdens het Byrd weekend: op vrijdagavond door Léon Berben, op zaterdagmiddag door André Poortvliet en op zaterdagavond is er een presentatieconcert door de deelnemers van de masterclass en Léon Berben. Naast de concerten zijn er openbare lessen en korte lezingen / presentaties: jonge klavecimbelbouwers uit Gent komen vertellen over hun werk en er is een lezing over My Ladye Nevells Booke, een belangrijke bron met muziek van William Byrd en bovendien één van de mooist gedecoreerde manuscripten uit de 16e eeuw.

Tijdens het weekend valt veel te ontdekken over de muziek van William Byrd, maar ook de tijd waarin hij leefde en zijn culturele omgeving. De masterclass sluit bovendien goed aan bij de educatie-doelstelling van Stichting De Rijckere-orgel 1776. Het weekend vindt plaats in de Sint Augustinuskerk, Zuidsingel 70 te Middelburg.

Meer informatie, waaronder het gedetailleerde programma is te vinden op https://www.derijckereorgel.nl/byrdweekend2023

Kaarten zijn te reserveren via https://www.ticketkantoor.nl/shop/byrdweekend

Scroll naar boven