Over

Vanaf zomer 2023 worden orgelactiviteiten in de Nieuwe Kerk, de Oostkerk en de Sint-Augustinuskerk te Middelburg onder de vlag van Orgelstad Middelburg gecoördineerd en gepresenteerd. Orgelstad Middelburg is een stichting in oprichting, als gezamenlijk initiatief van de instanties die momenteel op genoemde locaties orgelactiviteiten organiseren. Belangrijke doelen van Orgelstad Middelburg zijn het promoten van het orgelbestand in de Zeeuwse hoofdstad en het afstemmen van het aanbod orgelmuziek.

Het hoofdbestanddeel van de programmering is een serie zomeravondconcerten op dinsdagen van eind juni tot eind augustus in de drie genoemde kerken. Het Van Leeuwen-orgel (1954) in de Nieuwe Kerk, het De Rijckere-orgel (1782) in de Oostkerk en het Duyschot/Müller-orgel (1707/1754) in de Sint-Augustinuskerk zijn interessante instrumenten met ieder hun verschillende karakteristieken en mogelijkheden. Op deze orgels kan in totaliteit een breed repertoire ten gehore worden gebracht. Zowel gerenommeerde organisten als jonge talenten worden uitgenodigd om concerten te verzorgen.

Naast betaalde avondconcerten zijn er vrij toegankelijke lunchconcerten in de Oostkerk op donderdagmiddagen in juli en augustus. Ook vinden er regelmatig masterclasses en excursies plaats.

Op deze website vindt u informatie over de georganiseerde activiteiten en de betreffende orgels. De foto’s op de website en andere publicitaire uitingen zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Kees Tempelaar te Middelburg. De vormgeving van logo, huisstijl en middelen is het werk van Marco van der Hoef te Nunspeet.

Giften

Wilt u ons steunen? Maak dan een gift over naar onderstaande rekening. Alvast bedankt!
NL 54 INGB 0007 1026 49 ten name van Orgelstad Middelburg.

Orgelstad Middelburg werkt samen met de volgende partners

Scroll naar boven